Nou objectiu per la Missió New Horizons

La New Horizons es una nau que observarà a Pluto al juliol de 2015. Desprès de visitar a Pluto estava previst que visités algun altre cos del cinturo de Kuiper. A mitjans d’aquest any s’ha observat amb el Hubble la zona per la qual ha de passar la nau. Va trobar 5 possibles candidats, descartant 2 poc desprès. A mitjans d’octubre s’ha escollit 1 cos entre aquests 3 degut al seu consum mínim de combustible. El seu diàmetre està entre 30 i 40 km. Orbita a 43,4 UA del Sol., és un objecte clàssic, té una orbita bastant circular i propera a l’eclíptica. La nau New Horizons el visitarà al gener de 2019.

NewHor_objectives

Circular de tardor del 2014

Ja està disponible la nova circular de tardor. En aquesta circular es repassa totes les activitats fetes aquesta tardor. I s’anuncia el Dinar del solstici d’hivern (o de Nadal): El dissabte 13 de desembre que es farà al Restaurant de l’Atlàntida. Us podeu inscriure a la cartellera de l’Agrupació o comunicar-ho per telèfon o email a secretaria.
I també s’anuncia que ja està disponible l’Anuari Astronòmic 2015: Podeu sol·licitar-lo, apuntant-vos a la llista que hi ha a la cartellera de l’AAdO.