Circular

Us trametem una nova circular amb informació sobre les activitats realitzades i la programació per l’estiu del 2014.

Com ja és habitual, durant el juliol i l’agost des del nostre observatori no hi ha observacions públiques, però les activitats de manteniment, recerca i experimentació continuaran al ritme que les circumstàncies permetin.

Grup de jovent de Centelles: El dimarts 8 de juliol es farà una observació astronòmica amb un grup de jovent d’aquest poble, que ho ha sol·licitat.

Observació a St. Vicents de Torelló: El dimarts 22 de juliol es farà una observació pública a la placeta que hi ha al carrer Salvador Espriu, com ja s’ha estat fent en anys anteriors.

SORTIDA D’ESTIU A LES LLOSSES
Observació de Perseides: Des del dissabte 9, fins el dilluns 11 d’agost, es farà la tradicional estada a Les Llosses per l’observació de meteors Perseides (popularment, llàgrimes de Sant Llorenç). El programa per aquest any s’està acabant de concretar i s’enviarà a tothom pròximament.

Trobada d’Agrupacions Astronòmiques de Catalunya

El passat 14 de juny es  va celebrar a Igualada la Primera Trobada d’Agrupacions Astronòmiques de Catalunya. S’hi van reunir un centenar llarg de persones, moltes d’elles representant les catorze agrupacions d’arreu del país que van donar suport a la iniciativa. La jornada, que va estar organitzada de forma implacable per Astro Anoia, va  tenir com a seu el Museu de la pell igualadí i en el seu decurs  es van impartir diverses conferències. La Trobada es va cloure amb una  taula rodona amb representants de les agrupacions i amb la participació activa del públic assistent. La principal conclusió d’aquesta taula  va ser la de crear una coordinadora d’agrupacions que aglutini totes les entitats i que esdevingui una eina útil per compartir recursos, experiències i iniciatives.

La  nostra agrupació va estar  representada pels socis Josep Maria Agustí, Miquel Amblàs i Pasqual Bernat que varen aprofitar la diada per presentar-hi  la nostra entitat  i establir contactes i intercanviar idees amb la resta de persones i agrupacions que hi van assistir.

Vegeu-ne les fotografies:

TAAC_grup taac 032 taac 063 taac 192 taac 269 taac 272 taac 307