Llançament del projecte Gaia el dia 19

Imatge del projecte gaiaSi no hi ha cap canvi, el llançament de Gaia serà el 19 de Desembre al matí, des de Kourou (Guiana Francesa).

Veniu al local l’Agrupació Astronòmica d’Osona per seguir l’esdeveniment i celebrar-ho. Us hi esperem a les 10:00.

El projecte Gaia de l’Agència Espacial Europea (ESA), crearà un mapa estel·lar tridimensional extremadament precís a través de la galàxia de la Via Làctia i més enllà, i controlar dels seus moviments que codifiquen l’origen i posterior evolució de la Via Làctia. Les mesures espectrofotomètriques proporcionen les propietats físiques detallades de cada estrella observada, caracteritzant la seva lluminositat, temperatura efectiva, gravetat i composició elemental. Aquest cens estel·lar massiva proporcionarà les dades observacionals bàsiques per abordar una àmplia gamma de problemes importants relacionats amb l’origen, estructura, i la història evolutiva de la nostra galàxia. Un gran nombre de quàsars, galàxies, planetes extrasolars i cossos del sistema solar seran mesurat al mateix temps.

Podeu seguir el procés del llançament des del bloc de la ESA i des del Twittàires  @ESAGaia, @GaiaUB, i @yshalf.

Més informació:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari