Arxiu de la categoria:

Conferència extraordinària: Resultats inicials del satèl·lit Gaia i dinar del soci

Dissabte 24, a les 12:00 hores tindrà lloc la conferència extraordinària: Resultats inicials del satèl·lit Gaia: milions de mesures des d’un milió de quilòmetres. A càrrec de Jordi Portell de Mora, coordinador de programes de gestió de dades de la Missió GAIA i President del projecte SETI Catalunya.

Després d’ un breu recordatori de la missió i dels sistemes de processament de dades a terra, pretenem mostrar les primeres dades (incloent algunes imatges) obtingudes en aquests 5 primers mesos de missió, fer un resum dels principals esdeveniments fins al moment (tals com el llançament, la recepció de les primeres dades i l’activació dels diversos instruments a bord), comentar alguns resultats preliminars que s’estan començant a obtenir i, per acabar, explicar quins seran els següents passos a partir d’ara i per quan es preveuen els primers lliuraments de resultats.
Us recordem que després de la conferència hi haurà el dinar anual del soci al restaurant Atlàntida i que cal inscriure’s a l’Agrupació o enviar-hi un correu. Per motius d’organització es tancarà la inscripció el dijous dia 22.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Taula Rodona-Debat: El futur d’Europa unes Eleccions distants

Divendres 16 de maig,  a les 7.30 del vespre, tindrà lloc la taula Rodona-Debat El futur d’Europa unes Eleccions distants moderada per Enric Gil i Molas  (Llicenciat en Periodisme i estudiant de Màster en Relacions Internacionals)

Aquestes seran les primeres eleccions europees en que es decidirà qui és el futur president de la Unió, però això no sembla aixecar massa interès davant la visió de la UE, tot i que cada vegada aquestes institucions tenen més poder de decisió. Aquest divendres, intentarem debatre quines són les perspectives que se’ns obren aquest 25M i quines són les diferencies entre les alternatives que es presenten a aquests comicis.

L’acte tindrà lloc al Local de l’Agrupació Astronòmica d’Osona.

Organitza Grup C3 Ciència, Cultrua i Coneixement  juntament amb AAO i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calldetenes

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Exposició Experiències matemàtiques al Museu de l’Art la Pell de Vic

Últims dies de l’exposició  Experiències matemàtiques al Museu de l’Art la Pell de Vic.

La mostra estarà oberta fins el proper  20 de maig. L’horari del museu és de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. i els dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h.

El proper dimarts, 20 de maig, a les 19h. tindrà lloc la conferència  FERMAT I EL SEU ÚLTIM TEOREMA de Francesca Masnou, membre de l’Agrupació Astronòmica d’Osona.

La sala més gran estarà ocupada per l’exposició  amb reptes, jocs i activitats lúdiques i manipulatives amb què els visitants podran jugar, experimentar i reflexionar a través d’aspectes sorprenents, inhabituals i emotius d’aquesta ciència, hi haurà 40 mòduls manipulatius d’àmbits temàtics diversos, que presenten reptes de diferent dificultat, pensats per un públic escolar de 9 a 18 anys.

Una sala més petita, acollirà una desena de mòduls de gran format i material tou que proposen activitats més guiades i destinades a l’alumnat més infantil.

Dos tallers, de matemàtiques aplicades, completaran l’oferta <adreçant-los a l’alumnat de Secundària. El primer taller versarà sobre el tema de l’atzar, el segon sobre cartografia on es treballarà el nostre mòdul “L’esfera de la Terra” guanyador del primer premi del concurs internacional Mathematics of Planet Earth 2013, de l’UNESCO.

A més a més de l’exposició també tindran lloc les següents xerrades a l’espai auditori:

  • Dimarts, 25 de març, 19h: GEOMETRIA AMB BOMBOLLES DE SABÓ. Anton Aubanell
  • Dimecres, 9 de abril, 18:30 : JUGUEM AMB LES MATEMÀTIQUES. Associació MMACA.
  • Dissabte, 26 de abril,12h: JARDÍ D’ASTRONOMIA. Carme Alemany i Eloi Arisa.
  • Dissabte, 10 de maig, 12h.: CONTES MATEMÀTICS. Clara Gavaldà.
  • Dijous, 15 de maig, 19h.:  MATEMAG: MÀGIA I MATEMÀTIQUES. Fernando Blasco.
  • Dimarts, 20 de maig, 19h.: FERMAT I EL SEU ÚLTIM TEOREMA. Francesca Masnou.

Tríptic de l’exposició

Dossier premsa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail