Conferència: El planeta Neptú ( II ) i Plutó

Per Josep M. Casals, Dr. enginyer industrial.

Després del relat certament curiós del seu descobriment, avui estudiarem les principals característiques de Neptú, vuitè i darrer planeta, amb el seu poc esplendorós sistema d’anells i el seu no tan nombrós conjunt de satèl·lits, de només 13, en comparació amb el nombre de satèl·lits dels tres planetes precedents, però, en canvi, amb una significativa influència entre els centenars d’objectes transneptunians fins ara identificats al cinturó de Kuiper. I per acabar la descripció del sistema solar, avui també parlarem una mica de

Plutó, que fins no fa gaire era considerat el novè planeta i que ara ha passatformar part d’una nova categoria de “planetes menors”.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari