Conferència: La quàntica desmitificada

La quàntica desmitificada, per Genís Torrents, Llicenciat en Física (UB) i investigador pre-doctoral.
Els primers anys del segle XX van canviar la nostra forma d’entendre el món per sempre: Es va posar de manifest, amb l’aparició de la teoria de la relativitat i la mecànica quàntica, que la natura no es comportava com els humans esperaríem a escales no quotidianes . La primera d’aquestes teories no va suposar un daltabaix perquè malgrat fer canvis molt radicals en la nostra concepció d’espai, seguia descrivint el moviment des de la mateixa òptica. La segona, per contra, era essencialment en un canvi en les lleis del moviment pel qual teníem receptes però no intuïcions. En aquesta xerrada intentaré il·lustrar quins canvis suposa la mecànica quàntica i us vull convèncer que amb l’enfocament adequat podem arribar a familiaritzar-nos-hi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari