VI JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA

VI JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA

Lloc i data: Temple Romà de Vic, 17 d’octubre de 2015

Introducció

Aquesta propera tardor, com ja ve sent tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines. És en aquest sentit, que ens plau convocar-vos a la VI Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia.

Assistència i comunicacions El comitè organitzador de la VI Jornada anima les persones interessades en la història de l’astronomia i de la meteorologia a participar en aquesta Jornada, i també a presentar comunicacions sobre recerques acabades o en curs. La durada de cada comunicació serà de quinze minuts i, posteriorment, es farà un debat breu. Cada persona podrà defensar una sola comunicació, excepte en el cas que ho faci en col·laboració amb altres inscrits.
Programa provisional

La Jornada s’iniciarà amb la conferència inaugural a càrrec de Charlotte Bigg (CNRS), amb el títol: “Une histoire de la photographie astronomique en quatre tableaux”. A continuació, en sessions de matí i tarda, es presentaran les comunicacions i es durà a terme el debat corresponent. La Jornada es clourà amb una conferència sobre temes astronòmics dels segles XVI-XVIII, a càrrec de Luís Miguel Carolino (ISCTE-IUL).

La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització de la Jornada es faran conèixer a través del web de la SCHCT http://blogs.iec.cat/schct/ a partir del 14 d’octubre de 2015.

Dates importants

Període d’inscripció: del 8 de juny al 13 d’octubre
Cal inscriure’s formalment durant al període indicat per mitjà del formulari online. Tot i que quedaran algunes places lliures per inscriure’s el mateix dia de la jornada a Vic.

Període de sol·licitud de beques: del 8 de juny al 23 de setembre
Beques adreçades a estudiants i llicenciats en atur, o persones que en demostrin la
necessitat. Envieu les sol·licituds a l’adreça schct@iec.cat un escrit justificant-ne els motius que indiqui el centre on estudieu i adjuntant la documentació acreditativa.

Lliurament de propostes de comunicació: 30 de setembre de 2015
Cada proposta haurà d’anar acompanyada del corresponent títol i un resum d’un màxim
de 500 paraules.

Lliurament de resums de comunicació: 8 d’octubre de 2015
Data límit per rebre els resums de comunicació.

Inscripcions

Caldrà que us inscriviu per mitjà d’un formulari electrònic que properament posarem a la vostra disposició al web de la SCHCT http://blogs.iec.cat/schct/

La inscripció dóna dret al llibre de resums de les comunicacions, assistir a la Jornada, participar en el dinar i rebre, posteriorment, el llibre “Explorant la volta del cel. Estudis sobre història de l’astronomia i de la meteorologia” que, a manera de capítols, recollirà totes les comunicacions i conferències de la Jornada.

  • Quota d’inscripció general: 40€.
  • Inscripció reduïda: 30€ per als socis de la SCHCT, l’AAO, el PEO, l’AAS, l’ACAM, l’ACOM, la
    SCF, la SCG o alguna altra societat filial de l’IEC.

Per a qualsevol dubte adreceu-vos a la SCHCT schct@iec.cat

Entitats organitzadores

SOCIETAT CATALANA D ’HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA (SCHCT)
PATRONAT D ’ESTUDIS OSONENCS (PEO)
AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA D ’OSONA (AAO)

Entitats col•laboradores

AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA DE SABADELL (AAS)
ASSOCIACIÓ CATALANA DE METEOROLOGIA (ACAM)
ASSOCIACIÓ CATALANA D ’OBSERVADORS METEOROLÒGICS (ACOM)
SOCIETAT CATALANA DE FÍSICA (SCF)
SOCIETAT CATALANA DE GNOMÒNICA (SCG)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari