Arxiu de la categoria:

Conferència: L’estació de recerca de meteors

Dimarts 29 Conferència: L’estació de recerca de meteors, per Pep Pujols,
Analista-programador, col·laborador en el desenvolupament del soft de l’Stellarium. Membre de l’Agrupació Astronòmica d’Osona, col·laborador del Grup d’Estudis Astronòmics i del Spanish Meteor Networ. Després de 6 anys de contínua activitat per part de l’estació de registres de meteors que l’Agrupació Astronòmica d’Osona té operant a l’observatori de la Roca de Folgueroles, els resultats que s’han obtingut han estat d’allò més prolífics i importants per la recerca d’aquest fenomen astronòmic. Integrada dins de la SPNM (Spanish meteor Network), cada dia registra l’activitat nocturna de meteors que és analitzada i processada per obtenir la freqüència de l’activitat, trajectòries i òrbites. Explicarem una mica com funciona tot això, resultats obtinguts, efectes col·laterals i també una mica d’història de l’estació, que com sempre, és el resultat de molt de temps de feina i esforç per part de tot un equip de gent que integra la pròpia Agrupació així com també de la xarxa SPMN.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Conferència: Com escriure una novel·la històrica

Ramon Soler Riba, escriptor. Nascut al Guixaró, casat, pare de tres fills. Treballa a la fàbrica tèxtil de Viladomiu Nou i viu a Gironella. Ha escrit diferents llibres sobre història i
novel·la històrica. “Aquesta conferència es basa en la recerca que vaig fer durant un temps en un llogaret avui a mans d’un xeic àrab i que em va portar quatre anys d’investigació.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail