Arxiu de la categoria:

Conferència: La tradició naturalista a Osona. Actors i arguments d’una aventura científica

Dimarts 22 Conferència: La tradició naturalistaa Osona. Actors i arguments d’una aventura científica, per Pasqual Bernat, Historiador de la ciència.

L’exploració i el coneixement de la naturalesa sempre ha estat una activitat inherent a la condició humana. Els recursos bàsics per a la supervivència són al medi natural i la seva coneixença i estudi ha format part de l’activitat cultural i intel·lectual des del principi de la humanitat.
En aquesta xerrada abordarem com ha estat aquesta exploració i estudi de la naturalesa des d’Osona mateix, analitzant les contribucions de nombrosos científics que, al llarg de la historia, amb les seves aportacions han fet possible un coneixement més precís del medi natural que ens envolta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Conferència: Robots

Dimarts 1 Conferència: Robots, per Jordi Portell, arquitecte graduar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC) es dedica al disseny d’exposicions i fa recerca en el camp de la impressió 3d per a l’aplicació a la construcció.
Els robots, no són ciència ficció: són omnipresents a la indústria i van colonitzant cada vegada més sectors de la producció. Però aquestes màquines, que es caracteritzen per la seva versatilitat, treballen a la nostra disposició en molts altres sectors de l’economia i van agafant cada vegada més presència i visibilitat. Què són? Com funcionen? Com ens poden ser útils i quines preguntes apareixen amb la seva propagació? Presentarem, entre altres, aspectes històrics, tècnics, socioeconòmics i educatius de la robòtica.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail