Conferència: Una arca de Noè en el Parc de la Ciutadella? El zoològic de Barcelona i la història natural aplicada de Francesc Darder.

Conferència: Una arca de Noè en el Parc de la Ciutadella? El zoològic de Barcelona i la història natural aplicada de Francesc Darder. A càrrec de Oliver Hochadel, de IMF-CSIC.

La idea de la fundació del Jardí Zoològic de Barcelona el 1892 va ser l’aclimatació d’espècies exòtiques. El seu director Francesc Darder perseguia una història natural aplicada en la qual la cria servia purament a finalitats econòmiques. Al mateix temps Darder va ser secretari de la “Societat Protectora d’Animals i Plantes de Barcelona”. La xerrada explorarà aquesta aparent contradicció entre l’explotació merament utilitarista dels animals i els inicis de la seva protecció.

Deixa un comentari