Sofia Kovalewski

El proper dimarts dia 21 de febrer a les 8 del vespre hi haurà la conferència: Sofia Kovalewski. A càrrec de Francesca Masnou, Professora de matemàtiques i vocal de l’AAd’O.
Sofia Kowalevski ( 1850-1891) fou una matemàtica russa que lluità molt per aconseguir ser catedràtica de matemàtiques a la universitat d’Estocolm. Va haver de marxar de Rússia per poder estudiar perquè al seu país les dones no tenien accés a l’ensenyament superior i no va aconseguir plaça en cap universitat russa. Finalment Estocolm la va acollir gràcies al matemàtic Mitang-Leffler.
Va fer una magnífica tesi doctoral, dirigida per Karl Weierstrass i va guanyar molts premis pels seus treballs, el més prestigiós el premi Bordin de l’acadèmia de ciències de França. S’explicarà la seva vida i la seva obra.

Deixa un comentari