Conferència: El primer cable telegràfic transatlàntic i la teoria de l’electromagnetisme. A càrrec d’Antoni Melción

Conferència: El primer cable telegràfic transatlàntic i la teoria de l’electromagnetisme. A càrrec d’Antoni Melción, Dr. Enginyer Industrial i Llicenciat en Física. Amb la creació, el 20 d’octubre de 1856, de l’Atlantic Telegraph Company començà un projecte que resultaria definitiu en la consolidació, a través d’una xarxa de comunicacions, de les estructures polítiques, econòmiques i administratives de l’Imperi Britànic. Seguirem el curs dels esdeveniments al llarg dels gairebé 10 anys d’execució, amb els seus fracassos i superacions, fins aconseguir l’èxit final i comprovarem com la implicació de personatges com Faraday, Maxwell i molt especialment la de William Thomson, van ser essencials per a la culminació del projecte. També veurem però, com aquesta col•laboració entre l’execució pràctica i l’especulació teòrica van ser determinants en la descripció de l’electromagnetisme com una teoria de camp, una teoria fonamental per a la física del segle XX.

Deixa un comentari