Conferència: Presentació d’un llibre que recull la toponímia viva del poble Sora. A càrrec de Francesc Navarro Coma

Conferència: Presentació d’un llibre que recull la toponímia viva del poble Sora. A càrrec de Francesc Navarro Coma, Doctor Europeu en Història per la UB. L’estudi de la toponímia viva de Sora pretén recollir els noms de lloc d’un territori rural en procés de despoblament. Molts topònims sorencs actuals no estan en cap mapa ni font escrita i això fa que, a mesura que molta gent gran va morint, es vagi perdent un patrimoni humà i cultural molt valuós. El “rescat” de noms com la Barquera, el Pellingot, la Roca de la Llana i el Vornac justifiquen abastament la nostra tasca.

En total han estat recollits 788 topònims d’un territori de 31,75 km2. Alguns d’ells, a més a més, aporten informació addicional sobre aspectes socials, econòmics o etnogràfics del territori de Sora. Per aquest motiu, al final del llibre, fem un estudi d’alguns noms de lloc especialment interessants.

Deixa un comentari