Conferència: Mart i Júpiter: de la captura i processament d’imatges a la confecció de planisferis. A càrrec de Marina Garcia Romero

Conferència: Mart i Júpiter: de la captura i processament d’imatges a la confecció de planisferis. A càrrec de Marina Garcia Romero, Estudiant de 2n de Batxillerat de l’Institut “Els Tres Turons”, d’Arenys de Mar). Treball de recerca tutoritzat per Oriol Font. El proppassat 2016, des de l’observatori astronòmic de l’Institut “Els Tres Turons” d’Arenys de Mar vaig dur a terme el seguiment de les oposicions dels planetes Mart i Júpiter. El treball ha estat feixuc i pacient, però també apassionant: en el decurs de moltes nits he obtingut més de trenta hores de vídeos, que després de centenars d’hores de processament m’han permès obtenir desenes d’imatges. Aquestes imatges han estat la base que m’ha permès elaborar diversos planisferis -cilíndrics i polars- d’ambdós planetes. Durant aquesta xerrada explicaré tant el llarg camí de la captura i processament de les imatges com la confecció dels planisferis, així com els resultats que he obtingut

Deixa un comentari