Arxiu de la categoria:

Curiositats de Meteorologia i dels Meteorits, en record de Josep Sala Orri

El proper dimarts dia 3 d’octubre a les 8 del vespre hi haurà la conferència: Curiositats de Meteorologia i dels Meteorits, en record de Josep Sala Orri. Josep Sala Orri va ser president de l’Agrupació Astronòmica d’Osona entre els anys 1988 i 1999.

Autodidacta, va contribuir a donar l’empenta inicial a l’Agrupació i hi va participar activament fins la seva mort el 2012. També va fer algunes conferències i va organitzar alguns viatges.

Els dos temes que tractaré avui podria dir que eren dels seus preferits i per això li dedico aquesta conferència.

Us explicaré curiositats meteorològiques d’Osona que en Josep Sala anava recollint i parlaré de què són els meteorits, de les classes de meteorits, dels més grossos que s´han trobat i d’algunes curiositats (n´hi ha moltíssimes).

Si el temps ho permet comentaré la catàstrofe de Tunguska , una enorme explosió que és produí en un indret de la Sibèria el 30 de Juny de 1908, fa  109 anys. Només puc dir que el misteri encara avui dia segueix. Anirà a càrrec de Francesca Masnou, Professora de Matemàtiques.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Conferència: Imatges de l’Univers en 3D. Anirà a càrrec de Miquel Amblàs, Professor, Mestre Artesà, i membre de l’AAd’O.

Conferència: Imatges de l’Univers en 3D. Aquesta xerrada la dedicarem a la visualització bàsicament lúdica d’imatges 3D captades per sondes espacials o vehicles robotitzats. Veurem zones de Mart, la Lluna, altres satèl·lits, asteroides, l’estació espacial ISS, i també simulacions de l’univers profund. Algunes imatges han sigut triades d’entre les que esporàdicament publica l’APOD, i també entre les que han publicat altres organismes astronòmics. L’Agrupació facilitarà les ulleres vermelles i blaves necessàries per visionar-ho, però els que ja en tingueu podeu portar-les. Anirà a càrrec de Miquel Amblàs, Professor, Mestre Artesà, i membre de l’AAd’O.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Conferència: Grans canvis de l’astronomia del segle XX. Anirà a càrrec de Ricard Lázaro, Llicenciat en Humanitats.

Conferència: Grans canvis de l’astronomia del segle XX. La concepció de l’Univers ha canviat radicalment al llarg del segle XX fins arribar a la visió actual. Farem un panorama d’aquests canvis amb totes les fites que han significat una nova visió tant del Sistema Solar com de la font d’energia de les estrelles, l’existència de planetes estel·lars, la nostra posició a la Via Làctia, l’existència d’infinitat d’altres galàxies com la nostra, l’expansió de l’Univers i el seu inici en el Big Bang, arribant fins els més recents descobriments com el de les ones gravitatòries. Anirà a càrrec de Ricard Lázaro, Llicenciat en Humanitats.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Grans canvis de l’astronomia del segle XX

El proper dimarts dia 19 a les 8 del vespre hi haurà la conferència: Grans canvis de l’astronomia del segle XX.  La concepció de l’Univers ha canviat radicalment al llarg del segle XX fins arribar a la visió actual. Farem un panorama d’aquests canvis amb totes les fites que han significat una nova visió tant del Sistema Solar com de la font d’energia de les estrelles, l’existència de planetes estel.lars, la nostra posició a la Via Làctia, l’existència d’infinitat d’altres galàxies com la nostra, l’expansió de l’Univers i el seu inici en el Big Bang, arribant fins els més recents descobriments com el de les ones gravitatòries. Anirà a càrrec de Ricard Lázaro, llicenciat en Humanitats.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail