Conferència: L’Home destronat. “The descent of man” i el lloc de l’esser humà a la naturalesa (Pasqual Bernat)

Conferència: L’Home destronat. “The descent of man” i el lloc de l’esser humà a
la naturalesa.
Quan parlem o pensem en les obres de Charles Darwin el primer llibre que ens bé al
cap és L’Origen de les espècies, una obra arxiconeguda i que, sense cap mena de dubte, ha
marcat una fita inexorable en la història de la ciència i de la cultura en general. Però el naturalista anglès a més a més va ser autor d’altres obres no tan conegudes però d’un gran valor i transcendència científica. És el cas de l’Origen de l’home , aparegut el 1871, que va causar tan o més rebombori que l’ Origen de les espècies i que va provocar tensions tan grosses en el debat evolucionista del moment que fins i tot alguns dels primers partidaris de les idees de Darwin en qüestionessin algunes de les afirmacions que s’hi sostenien. En aquesta xerrada farem un repàs als continguts d’aquesta obra i a les repercussions científiques, socials i ideològiques que va comportar la seva publicació. A càrrec de Pasqual Bernat, Historiador de la ciència i membre de CEHIC.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari