Investigant l’erupció del volcà de l’illa de La Palma

El dimarts dia 15 a les 8 del vespre hi haurà la conferència no presencial: Investigant l’erupció del volcà de l’illa de La Palma. https://youtu.be/De48OsF2W5s . A càrrec de Meritxell Aulinas, Facultat de Ciències de la Terra, treballa com a Vulcanòloga en aquest departament. Universitat de Barcelona.

Aquesta conferència només es podrà seguir per Youtube a l’enllaç de sempre: https://www.youtube.com/channel/UC-BZDnBJJSCVKxh7TQssCXw/featured .

Conferència: ORENETA CUABLANCA. Estudi sobre les preferències a l’hora d’escollir la ubicació del seu niu (per Joan Culí)

Cada primavera arriben a casa nostra milers i milers d’orenetes, amb l’objectiu de tirar endavant el seu període de reproducció i fer augmentar, així, la població d’aquests àgils i necessaris controladors dels contingents de mosquits i altres menuts insectes alats. A les nostres viles i pobles, les orenetes cuablanques (Delichon urbicum), després de fer el seu viatge transsaharià, s’afanyen a buscar lloc per ubicar el seu niu als ràfecs i barbacanes dels nostres habitatges. La conferència explicarà els resultats i conclusions d’un treball, fet durant la primavera-estiu de 2021, al nucli urbà de Torelló, per determinar les seves preferències a l’hora d’ubicar el niu. També s’exposaran aspectes relatius al comportament i les característiques pròpies de l’espècie, i també fent referència a les altres espècies d’orenetes presents al nostre entorn. A càrrec de Joan Culí, Mestre i Naturalista.