Arxiu de la categoria:

Conferència: El floc de neu de sis puntes, un llibre molt poc conegut de Kepler

Conferència a càrrec de Pere Closas, llicenciat en Físiques, president d’Aster,
Agrupació Astronòmica de Barcelona.
En la xerrada es farà una presentació i un comentari sobre un llibret petit i poc conegut que tracta de l’aparença hexagonal dels flocs de neu. El seu autor, Johannes Kepler, el subtitula “Estrenes”, obsequi de cap d’any. És una obra menor, que no parla d’Astronomia. Hi trobarem el literat, l’observador, el científic i fins i tot el metafísic. Kepler no pot donar cap explicació als sis pics dels flocs de neu. Però ens dóna una lliçó de com abordar els problemes.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Proposta de nous Estatus de l’Agrupació

L’Agrupació Astronòmica d’Osona vol actualitzar els estatuts i posar-los al dia de la legislació vigent. Per aquest motiu la Junta hem estat treballant en la redacció dels nous Estatuts de l’Agrupació Astronòmica d’Osona.

Aquests nous Estatuts s’han de votar en una assemblea de socis que properament s’anunciarà. Per aquest motiu hem publicat els nous estatuts en el web. Els podeu trobar en l’apartat Agrupació > Proposta d’Estatuts.

Esperem les vostres propostes i suggerències.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Conferència: La vida estel·lar. El naixement i les morts de les estrelles.

Conferència a càrrec de Carla Barnera i Llorà, Estudiant de Batxillerat a l’Institut Jaume
Callís.
Exposició del treball de recerca realitzat durant aquest any. Per a mi va ser una gran oportunitat aquest treball per indagar més a fons en el camp que em tenia més inquieta des de molt petita. En ell es tracta l’evolució estel·lar molt a fonsen una part més pràctica es va fer el seguiment d’una supernova i la seva corba de llum.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Conferència: Vilhelm Bjerknes i l’Escola de Meteorologia de Bergen

Conferència per Josep M. Casals, Dr. enginyer industrial i Soci Honorari de l’AAdO)
Avui parlarem d’una personalitat poc coneguda però molt important en el camp de la meteorologia, fins al punt que es pot considerar com el pare de la
meteorologia moderna. Bjerknes era un físic i professor de física que, per les circumstàncies del seu temps, es va trobar immers en el món de la meteorologia i la predicció del temps. Va ser l’impulsor i director de l’Institut de Geofísica de Bergen, correntment anomenat Escola de Meteorologia, no en el sentit d’institució docent sinó el d’una entitat científica pionera en la seva tasca, que va tenir una innovadora visió del comportament de les masses d’aire i va posar en voga uns conceptes meteorològics bàsics que són els que encara estan plenament en ús avui dia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail