Arxiu de la categoria:

El món de l’àtom i l’espai

El proper dimarts dia 22 a les 8 del vespre hi haurà la conferència: El món de l’àtom i l’espai. A càrrec de Ricard Lázaro, Llicenciat en Humanitats.

El segle XX ha estat marcat per dues grans fites com són el descobriment dels àtoms i del seu interior i el seu ús per a tota mena de propòsits així com l’assoliment per primer cop de l’espai interplanetari per sondes automàtiques i també en cas de les naus tripulades, l’òrbita terrestre i una època de viatges a la Lluna. 1945, 1957 i 1969 són tres anys emblemàtics. Farem un repàs als esdeveniments més significatius en les dues direccions i acabarem amb algunes perspectives de futur en aquests camps pioners, per primera vegada a l’abast de la Humanitat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Conferència: Darwin i l’evolució de les espècies

Conferència: Darwin i l’evolució de les espècies.  A càrrec d’Andreu Valls, Enginyer industrial.
C.Darwin és un estudiant de teologia que aspira a una rectoria rural per poder dedicar-se plàcidament a la seva passió per la caça i la recol·lecció  de tota mena minerals, animals i plantes.
Als 22 anys rep una invitació per embarcar-se com a naturalista en un viatge de cinc anys que el Beagle farà per les costes d’Amèrica del Sud.
A la tornada, exposa una agosarada teoria sobre l’origen de les espècies que modifica substancialment les propostes anteriors i que trasbalsarà per sempre més la nostra pròpia posició en aquest món.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail