Conferència: Una qüestió crítica: dels gasos i ferromagnets a la simetria conforme (Genís Torrents Verdaguer)

El conjunt de fenòmens coneguts que s’agrupen sota el terme de “criticalitat” són ben abundants a la natura. Una de les seves vessants més sorprenents és que tot i que les lleis que els descriuen no són sempre les mateixes, és habitual que sistemes de natura molt diferent admetin descripcions idèntiques, i per tant els puguem agrupar en les anomenades “classes d’universalitat”. L’origen d’aquesta propietat misteriosa està lligat a l’emergència dinàmica d’una simetria matemàtica molt poc explícita als sistemes originals: la simetria conforme. A càrrec de Genís Torrents Verdaguer, Doctor. en Físca per la UB i la tasca professional: Desenvolupador web.

Conferència inscrita a la Setmana de la Ciència.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Deixa un comentari